Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST milli teknoloji hamlesinin meydanıdır

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: “KKTC’de Bir TEKNOFEST Daha Heyecanla Tamamlandı”

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, KKTC’de gerçekleştirilen TEKNOFEST’in gençlerin roketlerini ve yazılımlarını yarıştırdığı bir etkinlik olduğunu söyledi. Bayraktar, bu festivalin Kıbrıs Türkü’nün inancının en güçlü simgesi olduğunu belirtti.

‘Bizler Asla Durmayacağız’

Bayraktar, “Bize yapamazsınız diyenler vardı, ancak siz TEKNOFEST kuşağı olarak onları yanılttınız. Bu yol kolay değil, engellerle karşılaşacaksınız. Önünüze engeller çıkarılacak ama emin olun ki sizi durduramayacaklar. Bizler asla durmayacağız, gökyüzünü vatan bilenlerle birlikte daha yükseklere taşıyacağız” dedi.

‘TEKNOFEST Milli Teknoloji Hamlesinin Meydanıdır’

TEKNOFEST’in sadece bir teknoloji yarışması olmadığını vurgulayan Bayraktar, etkinliğin bir milletin uyanış hikayesi olduğunu söyledi. TEKNOFEST’in milli teknoloji hamlesinin merkezi olduğunu belirten Bayraktar, “Tüm bir medeniyetin yeniden ayağa kalkma mücadelesini temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

‘İstanbul’da Yeni Rekorlara İmza Atacağız’

Bayraktar, “TEKNOFEST yolculuğumuz hız kesmeden devam ediyor. İstanbul, birlik ruhunun yeni durağı olacak. Eylül ayında dünyanın göz bebeği İstanbul’da TEKNOFEST coşkusunu yaşayacağız. Kıbrıs’tan aldığımız güçle İstanbul’da yeni rekorlara imza atacağız” şeklinde konuştu.

Gençlere Çağrı: Birlikte Daha Güçlüyüz

Bayraktar, gençlere hayallerinin peşinden koşmaları çağrısında bulunarak, birlikte çalışmanın gücüne vurgu yaptı. “Gelin, bu büyük teknoloji hareketine omuz verin ve birlikte daha güçlü, daha müreffeh, daha adil bir dünya inşa edelim” diyen Bayraktar, gençlere geleceklerini parlak zihinlerinde ve sarsılmaz inançlarında gördüğünü belirtti.

Related Posts

Jeopolitik gerilimler etkisinde lojistikte Türkiye yeni rota olabilir

Küresel ticaretin önemli ayaklarından lojistik sektörü, son yıllarda artan jeopolitik riskler ve ticaret politikalarındaki sert değişimlerin etkisiyle zorlu bir dönemden geçerken, bu dönemde Türkiye, yeni rotaların merkezi olarak öne çıkabilir.

Petrol devi en büyük rakibine mi satılıyor? Piyasada tüm dengeler değişir

Hollandalı petrol devi Shell, rakibi BP’yi satın alma planlarını değerlendirmek için danışmanlarıyla çalışmalara başladı. Ancak Shell, resmi bir teklif sunmadan önce hisse senedi ve petrol fiyatlarının daha da düşmesini bekliyor. Birkaç yıl öncesine kadar benzer büyüklükte olan iki şirketten Shell, 149 milyar poundluk piyasa değeriyle BP’nin neredeyse iki katına ulaşmış durumda.

O meslek de kayboluyor: Talep var, usta kalmadı!

Gaziantep’te 28 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Cengiz Canday, mesleğin çırak bulunamadığı için bitme noktasına geldiğini söyledi. Yeni ayakkabıların pahalılığı tamir talebini artırsa da zanaatkâr sayısı hızla azalıyor.

İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği UİB’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklamasına göre nisan ayında ihracatı 3,2 milyar dolar olan UİB’nin, yılın ilk 4 aylık ihracat tutarı da 13 milyar 65 milyon 358 bin dolar oldu.

Altının ons fiyatında merkez bankalarının etkisi!

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum” dedi.

BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Dış İlişkiler ve Uluslararası Projeler Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği’nin (IGU) en üst karar organı İcra Komitesi üyeliğine seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir