Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

“`html

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber Kanal Koordinatörü Mücahid Eker’in sorularını yanıtlayarak önemli bilgilere değindi.

Bakan Memişoğlu’nun açıklamalarından dikkat çeken noktalar:

1999 depreminden sonra, Türkiye’nin afet yönetiminde gösterdiği gelişmeleri vurgulayan Bakan Memişoğlu, AFAD’ın kurulmasının ardından ülkemizin bu tür felaketlere hızlı ve etkili bir şekilde yanıt verebilir hale geldiğini belirtti. Depremler, Türkiye’nin kaçınılmaz gerçeği ve özellikle 6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremde yaşananlar, bu alanda yapılan hazırlıkları bir kez daha ön plana çıkardı. Bakan, afet sonrası müdahale yeteneklerinin ihtiyaç duyulan hazırlıkların artırılmasıyla doğrudan ilişkili olduğunu ifade etti.

“SAĞLIK SİSTEMİMİZ YETKİN BİR ŞEKİLDE GÖREVİNE DEVAM ETTİ”

Sağlık Bakanlığı olarak, hem 6 Şubat depreminde hem de COVID-19 pandemisi döneminde ciddi bir mücadele örneği sergilediklerini vurgulayan Bakan, bu olayların sağlık sisteminin etkili bir şekilde organize olmasını ispatladığını belirtti. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde, sağlık sisteminin ilk 24 saat içinde yaptığı müdahaleleri, uluslararası kuruluşlar tarafından takdir edildiğini aktardı. Sağlık çalışanlarına gösterdikleri özveriden ötürü teşekkür etti.

“ŞEHİR HASTANELERİ, DEPREM ANINDA KRİTİK ROL ÜSTLENİYOR”

Bakan Memişoğlu, depremlere hazırlık açısından sağlık kurumları olarak üzerlerine düşeni yerine getirmeleri gerektiğini belirtti. İstanbul’daki şehir hastanelerinin, depremlerde kritik işlevler gördüğünü hatırlattı. Bu hastanelerin izolatörlü yapısı, yıkım riski taşımadığından, sağlık hizmetlerinin sürekliliği açısından büyük bir avantaj sunduğunu ifade etti.

“TOPLUMUN DEPREM İLE İLGİLİ DAVRANIŞLARI ÖNEMLİ”

Bakan, toplumun deprem konusunda bilinçlenmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Her bireyin, bir deprem anında ne yapması gerektiğini önceden düşünmesi ve hazırlık yapması gerektiğinin altını çizdi. Afetlere karşı toplumsal davranışların geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu tür hazırlıkların sürekli hale getirilmesinin önemini belirtti.

Sağlık Bakanlığı, geçmişteki başarılı müdahaleleri göz önünde bulundurarak, gelecekteki her türlü afete karşı da hazır olma gayretinde olduklarını ifade etti ve bu tür acıların bir daha yaşanmaması için dua edilmesi gerektiğini belirtti.

“TOPLUMUN SAĞLIĞINI ÖNEMSEYEREK HAREKET ETMELİYİZ”

Bakan Memişoğlu, toplumun sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemesi gerektiğine dikkat çekti. Ülkede obezite oranlarının korkutucu boyutlara ulaştığına vurgu yaptı. Sağlık hizmetlerinde kaliteli bir hizmet sunduklarını belirtse de, toplumun bu konuda daha bilinçli olması gerektiğini kaydetti.

“3 MİLYON KİŞİYİ DEĞERLENDİRDİK”

Son dönemde yapılan araştırmalara göre, 3 milyon insanın kilo ve boy ölçümünün yapıldığını açıklayan Bakan, bu verilere dayanarak, toplumdaki fazla kilolu oranının %35 olduğunu belirtti. Hedefimiz, sağlıklı bir toplumu oluşturmak için bu bilinci yaymak ve halkı bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.

“SİGARA KULLANIMI DA BİR RİSK”

Toplumda sigara içme oranının %33 seviyelerinde olduğunu söyleyen Bakan, bunun akciğer kanseri başta olmak üzere birçok sağlık sorununu tetiklediğini belirtti. Bu tür alışkanlıkların önlenmesi için kamuoyunda bir farkındalık yaratılması gerektiğini vurguladı ve Sağlıklı Hayat Merkezleri aracılığıyla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

“`

Related Posts

İnsanlar için ölümcül risk oluşturuyor: Kedi sahipleri dikkat!

Bavyera’da kaydedilen ilk ölüm, kedi sahipleri için alarm veriyor: Avrupa sivri faresinin doğal rezervuar olduğu Borna Hastalığı Virüsü 1’in (BoDV-1) yol açtığı beyin iltihabı, evcil dostlarımızın avlanma içgüdüsüyle enfekte kemirgenleri taşırken sahibine ölümcül bir tehdit oluşturuyor.

Güzel görünüm yetmez, doğru nefes şart! ‘“Burun estetiği, yaşam kalitesini de artırıyor’

Son yıllarda burun estetiği yalnızca estetik kaygılarla değil, solunum sağlığını iyileştirme amacıyla da tercih ediliyor. Kulak Burun Boğaz ve Yüz Estetiği Uzmanı Prof. Dr. Esin Yalçınkaya fonksiyonel burun estetiğinin sadece dış görünüm değil, sağlıklı bir yaşamın da anahtarı olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı 81 ilin sokaklarında ‘fazla kilolu’ avına çıktı

Alışveriş sepetlerine kırmızı et uğramazken temel ihtiyaç ürünleri yerine bisküvi gibi atıştırmalık ürünler tercih edilmeye başlandı. Sağlık Bakanlığı ise sokaklarda ‘fazla kilolu’ avına çıktı.

Aşılanmamış her 10 çocuktan 9’u kızamık oluyor

Son yıllarda dünya genelinde kızamık vakalarının artış gösterdiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, bu durumun aşısız çocuklar için büyük risk oluşturduğunu ifade etti. Prof. Güzel, virüsün çevrede saatlerce canlı kalabildiğini belirterek, “Aşılanmamış her 10 çocuktan 9’u kızamığa yakalanıyor. Koruyuculuğu yüzde 97 olan aşı, bu hastalıktan korunmada en güçlü silahtır” dedi.

Kalp gribi mi kalp krizi mi: Grip sandınız kalpmiş

Medipol Sağlık Grubu’ndan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle genç ve orta yaşlarda daha sık görülen kalp gribine (miyokardit) karşı önemli uyarılarda bulundu. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetlerinin devam etmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Boztosun, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.