Kalp gribi mi kalp krizi mi: Grip sandınız kalpmiş

Kalp Gribi ve Kalp Krizi Arasındaki Farkları Bilmek Hayati Önem Taşıyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, kalp gribinin genç ve orta yaş grubunda sıkça görüldüğünü vurguladı. Kalp gribi vakalarının hafif seyreden vakalardan yoğun bakım tedavisi gerektiren ciddi tablolara kadar değişebildiği üzerinde durdu.

Kalp Gribi Belirtilerine Dikkat!

Kalp gribinin, bazen nezle ve grip belirtileriyle karışabileceğini aktaran Prof. Dr. Boztosun, hastaların genellikle üşüme, titreme, nezle ve grip gibi hafif şikayetlerle hekime başvurabileceğini belirtti. Ancak bazen daha ciddi belirtilerle birlikte, göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, ayaklarda şişlik ve bayılma gibi durumlarla karşılaşılabildiğini söyledi. Bu durumda, kalp krizi ile kalp gribi arasındaki farkın doğru bir şekilde tespit edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Yoğun Bakım Gerektiren Durumlar

Yaşanan bazı kalp gribi vakalarında yoğun bakım tedavisi gerekebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Boztosun, özellikle uzun süren nezle ve grip şikayetleri, göğüs ağrısı, nefes darlığı, ayaklarda şişlik gibi belirtiler olduğunda bir uzmana başvurulması gerektiğini vurguladı. Erken tanının hayati önem taşıdığını belirten Boztosun, zamanında müdahale edilmediği durumlarda ciddi sonuçlarla karşılaşılabileceğini örneklerle anlattı.

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Kalp gribi şüphesi olan hastaların vakit kaybetmeden kardiyoloji uzmanına başvurmalarının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Boztosun, göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı ve ayaklarda şişlik gibi belirtiler varsa, derhal uzman kontrolünden geçmeleri gerektiğini ifade etti. Doğru teşhisin ve zamanında tedavinin hastaların sağlığına kavuşmalarında büyük rol oynadığını söyleyen Boztosun, belirtileri hafife almanın ve gecikmenin sonuçlarının ciddi olabileceğini hatırlattı.

Related Posts

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.