Bakan Uraloğlu: Ro-Ro gemileriyle taşınan araç sayısı 3 kattan fazla arttı

Bakan Uraloğlu: Türkiye Ro-Ro Taşımacılığında Büyük Yükseliş Yaşıyor

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Ro-Ro taşımacılığı verileri hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre, dünya genelinde yük taşımacılığının %88’inin deniz yoluyla gerçekleştiği belirtildi. Türkiye’nin dış ticaret taşımalarının ise %86’sının deniz yoluyla yapıldığı vurgulandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Çalışmalarına Devam Ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak deniz taşımacılığında daha fazla pay almak için çalışmaların aralıksız devam ettiği ifade edildi. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizdeki toplam dış ticaret içinde deniz yolunun payının 2003-2024 yılları arasında 5,9 kat artarak 333,96 milyar dolara yükseldiğini” belirtti.

ULUSLARARASI EŞYA TAŞIMACILIĞIMIZA YENİ ÇIKIŞ YOLLARI SUNUYOR

Bakan Uraloğlu, Ro-Ro taşımacılığının tekerlekleri üzerinde kendi imkanları ile hareket ettirilebilecek yüklere ve özel gemilere yönelik bir taşımacılık modu olduğunu söyledi. Ayrıca Ro-Ro taşımacılığının ülkemizin coğrafi konumu sayesinde uluslararası eşya taşımacılığına yeni çıkış yolları ve güzergahlar sunduğunu vurguladı.

RO-RO HATLARINDA TAŞINAN ARAÇ SAYISI YÜZDE 221 ARTTI

Bakan Uraloğlu, 2003 yılında yurt dışı bağlantılı Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısının sadece 220 bin 345 olduğunu hatırlatarak, 2024 yılında bu sayının yüzde 221 artarak 706 bin 387’ye ulaştığını söyledi. Geçen yıl Avrupa, Akdeniz ve Karadeniz bağlantılı Ro-Ro hatlarında gerçekleşen taşımaların dağılımına değinen Uraloğlu, Avrupa taşımalarının büyük bir kısmının İtalya hattında gerçekleştiğini dile getirdi.

Uraloğlu, geçen yıl Ro-Ro hatlarında taşınan araçların yüzde 68,5’inin treyler, yüzde 28,1’inin TIR ve yüzde 1,9’unun römork ve yarı römorklerden oluştuğunu açıkladı. Ayrıca 2025 yılı nisan ayı itibariyle Türkiye’nin 28 aktif Ro-Ro hattında faaliyet gösterdiği bilgisini paylaştı.

Related Posts

Yabancı çoban istihdamının, sektöre nefes aldırması bekleniyor

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, “İhtiyacın karşılanamadığı durumlarda, tecrübeli yabancı çobanlara çalışma izni imkanı verilmesini, nefes aldıracak bir uygulama olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

Tarımda skandal karar! SGK Uzmanı Cenkci uyardı: İthal çoban kayıt dışılığı artırır, prim kaybına yol açar

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla, hayvancılıkta yabancı çoban ve hayvan bakıcılarının istihdamı için başlatılan başvuru süreciyle ilgili çarpıcı …

Doğrudan satış sektörüne yönelik ilk kapsamlı düzenleme geliyor

Ticaret Bakanlığı, doğrudan satış sistemlerinin güvenilir, adil ve şeffaf bir yapıya kavuşturulması amacıyla hazırlanan “Doğrudan Satışlar Hakkında Yönetmelik Taslağı”nın kamuoyu ile ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne açıldığını bildirdi.

İzmir’de işçi krizi derinleşiyor: Belediye-İş ile ipler gerildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 800’den fazla işçinin işine son vermeye hazırlanıyor. Belediye-İş Sendikası karara tepki göstererek, ekonomik krizin sorumlusunun emekçiler değil, ülkeyi yönetenler olduğunu belirtti. “Ülkenin yükünü işçiye yıkmayın” çağrısı yapıldı.

Otomobil tarifeleri artıyor mu? Trump sinyali verdi

ABD Başkanı Donald Trump, otomotiv işçilerini daha fazla korumak için ithal otomobillere getirdiği yüzde 25’lik gümrük vergisini artırabileceğini söyledi.

Ekonomist Alaattin Aktaş: Hazinenin uzun vadeli borçlanmasının nedeni enflasyonun düşeceğine inanmamaları olabilir

Ekonomist Alaattin Aktaş: Hazinenin uzun vadeli borçlanmasının nedeni enflasyonun düşeceğine inanmamaları olabilir